Kraamzorg goed geregeld bij 

Nova Família       

Bevalling en Kraamtijd  

Een spannend moment, nu gaat het gebeuren! Als de bevalling begint, waarschuwt u eerst uw verloskundige. Als u onder behandeling bent van een gynaecoloog, neemt u contact op met het ziekenhuis. Hierna is een rommelmelding aan de beurt. Zo kunnen wij ons voorbereiden en paraat staan om op het juiste moment naar u toe te komen.

Als u dat prettig vindt, kan de kraamverzorgende al vanaf het begin van de bevalling bij u zijn, zodat u er niet alleen voorstaat. Zij zal rust creëren en u en uw partner waar nodig ondersteunen.  Deze ondersteuning wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar en u kunt zelf aangeven of u ervan gebruik wilt maken.  Als u er gebruik van wilt maken, kunt u dit bij de verloskundige aangeven.

Het is belangrijk om uw wensen en verwachtingen rondom de bevalling kenbaar te maken aan de mensen die deze bijzondere momenten samen met u beleven. Tijdens de intake gaan we hierover in gesprek. Misschien heeft u wel een bevallingsplan geschreven?

Laatste voorbereidingen tijdens de bevalling
Als u thuis bevalt, kunt u aan het begin van de bevalling alvast de ruimte waar u gaat bevallen wat warmer maken. Een temperatuur van 22 à 24 graden is het beste. Ook het wiegje mag u lekker voorverwarmen met kruiken. Leg ook alvast de spullen voor de bevalling klaar, zodat de verloskundige deze spullen straks binnen handbereik heeft. Zodra ik aanwezig ben zal ik u hierbij helpen en/of overnemen. Tijdens de bevalling ondersteun ik u en uw partner en assisteer ik de verloskundige.

Bevalling in het ziekenhuis en kraamzorg thuis 
De verloskundige bepaalt op welk tijdstip u naar het ziekenhuis gaat voor de bevalling. Wanneer u weet dat u naar huis mag, dan geeft u dit door aan Nova Família. Als u kan zorgen dat er iemand in uw huis aanwezig is kan kraamzorg voor u thuis bent alvast wat voorbereidingen treffen.

En dan is de baby er…
En dan is het moment daar. Het eerste contact met uw baby, de eerste geluidjes... Als kraamverzorgende zorgen we ervoor dat u ruim de tijd krijgt om aan elkaar te wennen. Het allerbelangrijkste is dat u op uw gemak kunt genieten van de eerste momenten met uw baby. Na de bevalling blijft de kraamverzorgende nog enkele uren om u en uw kind te verzorgen, de kamer op te ruimen en te helpen met de eerste voeding. Bij bijzonderheden kan in overleg met de verloskundige besloten worden dat wanneer het nodig is dat zij langer blijft.

De kraamverzorgende: 

In de kraamtijd was en verschoon ik uw baby en help ik met uw dagelijkse lichamelijke verzorging. Ook hou ik de gezondheid van u en uw kindje nauwlettend in de gaten. Bij de dagelijkse verzorging van een pasgeboren baby komt veel kijken. Zeker als het uw eerste kindje is, zult u daar als ouders aan moeten wennen. Er word uitgebreid vertelt over de verzorging van uw baby. Ik laat zien hoe u de baby optilt, wast, verschoont en in bed legt. Ook weet ik alles over de gezondheid van pasgeboren baby’s en leg ik uit waar u op moet letten. Ook verricht ik (licht) huishoudelijke werkzaamheden en besteed ik  aandacht aan alle leden binnen jullie gezin. Tevens krijgt u uitstekende begeleiding bij de borstvoeding. Ook voor flesvoeding bent u aan het juiste adres. U kunt er dus op vertrouwen dat u straks precies weet wat u te doen staat!!

Groeten Saskia en Ursy

E-mail
Info