Kraamzorg goed geregeld bij 

Nova Família       

Wat is Kraamzorg

Kraamzorg begint bij de geboorte. De kraamverzorgster assisteert de verloskundige bij de bevalling, dit noemen we partusassistentie (bevallingsassistentie). Wij zijn er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren.

Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg. Maar genieten van je kindje, lekker tot rust komen en een beetje verwend worden is volgens mij minstens zo belangrijk!

De kraamverzorgster komt tussen 07.30 en 18.00 uur bij je thuis. Ben je in het ziekenhuis bevallen, dan bied Nova Família aansluitend op het ontslag uit het ziekenhuis, dag en nacht, direct kraamzorg aan. Alles in goed overleg.

Taken van de kraamverzorgster

Als de baby geboren is, houd de kraamverzorgster de gezondheid van jou en je kindje nauwlettend in de gaten. Ik legt dit vast in het Zorgdossier, dat ter informatie dient voor de verloskundige. En als naslagwerk voor jullie om te bewaren. Daarnaast krijg je voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging en borst en/of flesvoeding. Ook neemt de kraamverzorgende een deel van de huishoudelijke taken op zich, in overleg met jou en afgestemd op jouw wensen.

Bijzondere kraamzorg

Ook in bijzondere gevallen kun je thuis een aantal uren kraamzorg krijgen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.
Voorbeelden van bijzondere kraamzorg zijn:

  • als je kindje in de couveuse heeft gelegen;
  • als je kindje na adoptie bij je thuiskomt;
  • als je na de 10 de dag extra kraamzorg nodig hebt