Kraamzorg goed geregeld bij 

Nova Família       

Wat is Kraamzorg

Kraamzorg begint bij de geboorte. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij de bevalling, dit noemen we partusassistentie (bevallingsassistentie). Wij zijn er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren.

Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg. Maar genieten van je kindje, lekker tot rust komen en een beetje verwend worden is volgens ons minstens zo belangrijk!

De kraamverzorgende komt tussen 07.30 en 18.00 uur bij je thuis. Ben je in het ziekenhuis bevallen, dan bied Nova Família aansluitend op het ontslag uit het ziekenhuis, dag en nacht, direct kraamzorg aan. Alles in goed overleg.

Wat mag je verwachten van de kraamverzorgende 

De zorg voor moeder en kind heeft onze prioriteit (zoals ook medische controles, voeding, hygiëne e.a.). Dit betekent dat jij als moeder zoveel mogelijk uit kan rusten en kan genieten van je kindje en leert hoe hem/haar te verzorgen. Ook is het leren geven van borstvoeding een heel belangrijk onderdeel van onze zorg. Dit uiterst intieme proces vraagt om vertrouwen, toewijding en veel samen oefenen. Wanneer de tijd het toelaat, ondersteun ik het huishouden met lichte werkzaamheden. Uiteraard hoort de zorg voor eventuele oudere kinderen hier ook bij. Om de samenwerking met je verloskundige en eventuele andere disciplines goed te laten verlopen, houd ik dagelijks het zorgdossier bij. Het zorgdossier is tevens een naslagwerk voor jullie om te bewaren. Alle zorg zal gebeuren in overleg en afgestemd op jullie wensen.

Bijzondere kraamzorg

Ook in bijzondere gevallen kun je thuis een aantal uren kraamzorg krijgen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.
Voorbeelden van bijzondere kraamzorg zijn:

  • als je kindje in de couveuse heeft gelegen;
  • als je kindje na adoptie bij je thuiskomt;
  • als je na de 10 de dag extra kraamzorg nodig hebt


 

 

E-mail
Info